School details are in Czech for now.
Private and church primary schools
private primary school
Brno · year 1 · years 6–9

PORG Brno - gymnázium, základní škola, základní umělecká škola a jeho zařízení, školská právnická osoba

PORG Brno na Mendlově náměstí otevírá v roce 2027/28 šestou třídu; přestupní registrace je otevřená.

Years 6–9 (2nd stage)

moving into year 6

Admission to year 6
the school does not state it (not established)
Škola zveřejňuje registraci zájemců o přestup do šesté třídy a možnost prohlídky; konkrétní výběrová metoda uvedena není.
checked 22 Oct 2026
Tuition
  • school year 2026/27
    CZK 150,500 / year
Discounts and scholarships
discounts: yes · scholarships: not established · terms on the school website
checked 22 Oct 2026
Teaching approach
not established
Language of teaching
some lessons in English (stated by the school)
FAQ uvádí rozvoj komunikace v angličtině v rámci všech předmětů.
checked 22 Oct 2026
Class size
not established
What we don’t know yet (2)
  • Konkrétní metoda výběru při přestupu do 6. třídy · Stránka umožňuje registraci zájemců a nabízí prohlídku, ale nepopisuje test, pohovor ani jiné konkrétní výběrové kroky. · checked 22 Oct 2026
  • Aktuální DOD / informační den 2. stupně · V prověřených podkladech nebyl nalezen jednoznačně datovaný DOD či informační den 2. stupně v období do 30. 6. 2027. · checked 22 Oct 2026

Years 1–5 and enrolment in year 1

enrolment in year 1 · documented years 1–5

PORG Brno pro 2027/28 přijímá do prvních tříd 66 žáků; přihlášky se uzavírají 9. prosince 2026 a zápis proběhne 16.–17. ledna 2027.

Enrolment 2027/28
Sat 16 Jan 2027, Sun 17 Jan 2027
Zápis se uskuteční v jednom ze dvou zveřejněných termínů; konkrétní termín přijde uchazečům.
Statutory period: 15 Jan 2027 – 15 Feb 2027
checked 22 Oct 2026
Year-1 places
up to 66 children (2027/28)
checked 22 Oct 2026
Admission to year 1
the school does not state it (not established)
Do prvních tříd pro 2027/28 přijímá PORG 66 žáků ve třech třídách na Mendlově náměstí; uzávěrka přihlášek 9. 12. 2026, zápis 16. nebo 17. 1. 2027. Výběrová kritéria nebyla na zkontrolované stránce uvedena.
checked 22 Oct 2026
Tuition
  • school year 2026/27
    CZK 150,500 / year
Teaching approach
not established
Language of teaching
some lessons in English (stated by the school, for the whole school)
checked 22 Oct 2026
Own nursery
not established

More schools enrolling year 1

What we don’t know yet (3)
  • Na otevřené stránce zápisu nebyla nalezena konkrétní metoda ani kritéria výběru pro přijímání do 1. ročníku. · checked 22 Oct 2026
  • Kritéria výběru uchazečů do 1. třídy pro 2027/28 nejsou na otevřené stránce popsána. · checked 22 Oct 2026
  • Na stránce 1. stupně ZŠ PORG nebylo prokázáno, že mateřská škola patří k této nabídce/právnické osobě; přidruženou nabídku MŠ z jiné entity nepřenášet. · checked 22 Oct 2026

School dates and events

Travel from home

How long will the trip here take?

Sign in, set where you travel from and every school shows how long the morning trip takes by public transport and by car, free-flow.

  • travel time on every school page and in the catalogue
  • filter up to 30, 45 or 60 minutes and sort by travel time
  • a street or a stop is enough, your address is optional and visible only to you
No password, we email you a code.
Example
Where you startthis school

≈ 25–30 min by public transport · 1 change

Locations

  • Mendlovo náměstí 1/4, 603 00 Brno
  • Mendlovo náměstí 1/3, 603 00 Brno
  • Lazaretní 925/9, 615 00 Brno
Sources and check dates 9
RED IZO 600013961 · Company ID 25327747 · Something wrong? Report it